Over

Mijn naam is Janne Kusters, geboren in Eindhoven 1983. Ik ben afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven in de richting Public Space.

Ik ben een creatieve vormgever met oog voor detail en werk sinds 2007 als zelfstandige. Dankzij mijn kennis en vaardigheden in materialen en productontwikkeling lever ik unieke en kwalitatieve ontwerpen op maat, van lampen tot theater decor.

Ik word enthousiast van organische en natuurlijke vormen. Dit is een rode draad die je terug ziet komen in al mijn ontwerpen. Het vertrekpunt is de plek die ik gebruik om deze te versterken en mee te nemen in mijn producten. Zodat de ruimte en het ontwerp met elkaar is verbonden, ben ik als ontwerper tevreden. Voor mij klopt het als het verhaaltje rond is.

Mijn pad
Al op jonge leeftijd ging tekenen en met mijn handen bezig zijn mij goed af. Ik ben als kind opgegroeid in de buitenlucht en ik was altijd in de weer met tuinieren en het bouwen van mijn eigen huisje. Het bouwen van mijn eigen eigen huis was mijn eindwerkstuk aan de Vrije School Brabant. Voor mij was het vanaf toen al vrij duidelijk dat ik iets creatiefs wilde doen. Tijdens mijn mavo heb ik stage gelopen bij Piet Hein Eek, een mooie en inspirerende periode. Ik ontdekte hoe het conceptuele en technische ontwerp samen komen. Ontwerpen is een combinatie van kennis en intuïtie.

Mijn creatieve pad vervolgde ik op de Design Academy. Tijdens mijn opleiding ontwikkelde ik mijn eigen aanpak, om projecten uit te werken in tastbare modellen waarin de materiaal keuze een belangrijke stap is.

Hierin was ik al vroeg in de keus van hergebruikte en natuurlijke materialen.

Ik ben er van overtuigd dat duurzaam productontwerp een positieve impact maakt op ons leven.

Voor wie ik werk
Ik werk voor particulieren, bedrijven, ondernemers en theaterproducties. Met en voor mensen die iets voor elkaar willen krijgen. Iets nieuws willen creëren en de wereld willen verbeteren en inspireren.