Wolvilt wandlamp

Natuurlijke uitstraling met akoestische werking

 Wolvilt wandlamp is een organisch lichtobject met een natuurlijke uitstraling. De Wolvilt heeft een akoestische werking en brengt tegelijkertijd het gevoel van natuur terug naar de ruimte. De vilten wandlamp is in meerdere lagen opgebouwd, door nat en droog te vilten met wol, afgewerkt met borduurgaren en kralen.

In combinatie met een ledlamp krijgt Wolvilt een verwonderlijke warme gloed waardoor het organisch materiaal tot leven komt. De diameter van de Wolvilt is 40 centimeter en elk exemplaar is uniek:

Zo is de Luna Wolvilt een wandlamp geïnspireerd op de overgang van een warme zomerdag naar de nacht. Een uitgestrekt veld met lange grassen in het licht van de ondergaande zon, in de verkleurde lucht van lichtblauw naar diep donkerblauw komt in al zijn volheid de maan langzaam op. De grassen hebben een warme rode kleur in het licht van de maan. Met dit beeld op mijn netvlies gebrand is Luna Wolvilt ontstaan. De grassen met de rode kleur zijn gevilt met wol en zijde en met glaskralen geborduurd, de sfeer maakt een vertaalslag naar de wandlamp.

Zo heeft iedere lamp zijn sfeer wat verteld wordt door de werkwijze en materiaalkeuze. Mocht je meer willen weten over de lamp die jou aanspreekt neem dan gerust contact met mij op.